Precies hetzelfde maken, maar op een andere manier?

Daag ons uit!

 

Het gebeurt regelmatig dat een bedrijf bij SixPointTwo informeert of wij in staat zijn om een (of meerdere producten) uit hun assortiment te maken. Vaak gaat het dan om een succesvol product: de vraag ernaar blijft groeien, maar het bedrijf ziet geen kans om de eigen productiecapaciteit uit te breiden. Uiteraard zijn wij dan geïnteresseerd, ook als het zou betekenen dat we in inches moeten gaan produceren. Hoe we dit aanpakken? Een kwestie van zorgvuldig afstemmen …

We gaan er even vanuit dat het product bestaat uit materialen die wij met onze mensen en machines kunnen verwerken. En we nemen ook even aan dat u, lezer, onze potentiële opdrachtgever bent. Het eerste wat we doen, is de productspecificaties en de tekeningen bij u opvragen. Is het gevraagde materiaal binnen, dan gaat onze specialist in productietechniek het bestuderen. Als hij constateert dat u volgens het imperiale meetsysteem werkt en in inches produceert, ontstaat er een nieuwe situatie. SixPointTwo werkt immers volgens het metrische stelsel. Uw vraag wordt dus specifieker: kunnen wij in onze metrische productieomgeving het product exact volgens de opgegeven maatvoering in inches maken?

Eerst re-engineeren …
Ons antwoord op de aangescherpte vraag kan – helaas – geen simpel ja zijn. Wij zullen u adviseren om het product eerst door ons te laten re-engineeren. Op basis van het gere-engineerde model en onze prijsopgave kunt u dan besluiten of u met ons in zee wilt gaan. Waarom is re-engineering een noodzakelijke tussenstap, zult u zich afvragen? Omrekenen van inches naar centimeters is toch heel eenvoudig? Dat klopt, maar met omrekenen alleen zijn we er nog niet. Bedrijven die met inches werken, gebruiken namelijk vaak materialen die iets afwijken van de materialen waaraan wij gewend zijn. Een voorbeeld kan dit verduidelijken. In Europa is S235 een veelgebruikte staalsoort voor doodgewone toepassingen. Voor deze toepassingen gebruiken Amerikaanse bedrijven – en ook hun Europese vestigingen – echter de staalsoorten ASTM A572 en ASTM A36. Deze staalsoorten lijken op S235 maar hebben net iets andere eigenschappen, bijvoorbeeld qua doorbuiging. En meestal komt daar nóg een complicatie bij. Europese staalsoorten worden geleverd in diktes die net iets afwijken van de diktes die in de Verenigde Staten gangbaar zijn.

Compleet beeld vormen
Kleine afwijkingen in productonderdelen kunnen grote gevolgen hebben, onder meer voor de toleranties. Uit de trailerbouw is bijvoorbeeld bekend dat aanpassingen in de materiaalsamenstelling significante consequenties kunnen hebben voor de doorbuigingsgrenzen van een trailer. Willen u en wij kunnen beoordelen wat werken met een iets afwijkend materiaal en/of afwijkende diktes inhoudt, dan zullen wij voorstellen dat wij van het product een nieuw model maken, tegen een vooraf te bepalen prijs. In dit gere-engineerde model met de specifieke materialen die SixPointTwo kan gebruiken, zijn alle componenten met elkaar verbonden. Dat maakt het mogelijk om te beoordelen hoe de componenten met elkaar interacteren. Op basis daarvan kan worden vastgesteld of productie door SixPointTwo optimaal aan uw eisen zal voldoen. Is het antwoord ja? Dan maken we met u nadere afspraken over onze samenwerking maken en zijn we in business!

Leave a comment