Plaatmetaalbewerking

Van productie tot en met assemblage

Plaatmetaalbewerking, poedercoating en assemblage vormen de basisingrediënten van onze supply chain services. In onze vestiging te Humpolec (Tsjechië) werken goed opgeleide, lokale vakmensen met state-of- the-art machines. De vestiging staat onder leiding van Nederlands management.

Metalen componenten volgens uw specificaties

Unieke exemplaren, kleine series of componenten in middelgrote series? In aluminium, staal en roestvast staal worden ze exact volgens uw specificaties vervaardigd. Onze ervaren specialisten werken met de modernste machines voor lassen, snijden, ponsen en kanten. In samenwerking met betrouwbare partners voeren we ook andere bewerkingen uit, zoals lasersnijden (buizenlaser), bewerkingen met CNC-machines en polijsten. Wat de vraag ook is, in aluminium, staal en roestvast staal maken we het voor u!

Lasersnijden, ponsen en kanten

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, willen wij zo snel mogelijk weten welke functionele en decoratieve eisen aan het product worden gesteld. Al in het offerteproces denken onze productie-engineers daarom met u mee. Samen met u bepalen zij welke productietechniek het meest geschikt is. Al dan niet in samenwerking met onze toeleveranciers kunnen wij verschillende technieken toepassen. Hieronder worden een aantal technieken beschreven.

Lasersnijden

In samenspraak met u maken wij de uitslag van het plaatmetaal op basis van een 3D model. We stemmen samen de radii af en corrigeren de te snijden uitslag. Afhankelijk van uw wensen voegen we zoveel mogelijk functies toe in het te snijden onderdeel. We kunnen bijvoorbeeld onderdelen markeren of aftekenlijnen graveren die de samenstelling ondersteunen. Indien traceability gewenst is, kunnen we hiervoor een code in het product graveren.

Materiaal

Afhankelijk van het materiaal worden fiberlasers, CO 2 -lasers of 3D buislasers ingezet. In de meeste gevallen werkt SixPointTwo met onderdelen tussen de 0,3 en 5 kilo en metaaldiktes van 1 tot 12 mm. Door diverse lasersnijtechnieken toe te passen, kunnen we kleine series tegen competitieve prijzen maken. Afhankelijk van de gewenste oppervlaktebehandeling wordt constructiestaal niet met zuurstof maar met stikstof gesneden. De snijkanten worden machinaal nabewerkt.

Kanten

Op basis van het 3D model bereiden de engineers het buigprogramma voor. We streven naar first-time-right waarbij buigcorrecties door de software worden voorspeld. Alle kantwerkzaamheden worden door eigen vakmensen uitgevoerd. Zo weten we zeker dat de te lassen en/of te assembleren materialen de juiste kwaliteit hebben. Omdat snelheid en accuratesse bepalend zijn voor de kostprijs, hebben we een hooggekwalificeerd buigteam dat geavanceerde Trumpf buigmachines tot zijn beschikking heeft.

Lassen

Om optimale kwaliteit te kunnen waarborgen, werken onze lasteams in gescheiden productlijnen voor staal en aluminium. De lasspecialisten spelen een belangrijke rol binnen SixPointTwo. Zowel bij het verbinden van metalen delen tot componenten als bij de assemblage van modules passen zij de meest geschikte lastechniek toe. TIG, MIG, MAG, puntlassen of robotlassen?

Onze vakmensen beheersen traditionele en moderne lastechnieken tot in de finesses. Met uiterste aandacht voor de lineaire afmetingen en de juiste afwerking leveren zij vlekkeloze producten af.

Gecertificeerde kwaliteit

De lasactiviteiten van SixPointTwo zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen:
– EN 1090 (lasproces)
– EN ISO 3834:2005 (kwaliteitsmanagement)
– EN ISO 14 731 (inspectie)

Traceability

Alle productiestappen worden volledig aangestuurd, gevolgd en gecontroleerd door het productiemanagementsysteem. Daardoor werken we niet alleen efficiënt, maar kunnen we ook het hoge kwaliteitsniveau borgen.

Voor een aantal klanten of productgroepen is er ook volledige traceability op de materiaalstroom, waarbij op basis van het materiaalcertificaat de materiaaleigenschappen worden geborgd. Dit is onder andere van belang voor constructies die gecertificeerd worden volgens EN 1090.

CONTACT

Je kan ons alles vragen...

ADRES

Franklinstraat 3, 6003 DK Weert

TELEFOON

0495 727 000

EMAIL

info@sixpointtwo.eu

Lnářská 1825, 396 01 Humpolec
SixPointTwo | Nederland